torsdag 3 februari 2011

Ingenting om någonting

Jag har ju glömt nämna ett säkert vårtecken till: Min kära granne mittemot och jag har släckt våra julbelysningar ute nu, punktligt den första februari.Då är det vår (när är det er?) Vilken ordvits va.
 Mer säkra vårtecken: mina fåglar ruggar och det ser ut som någon hällt ut en dunkuddde på golvet, ok, jag överdriver lite men nog är det dun och fjädrar så det räcker.Fåglarna tillbringar den mesta tiden nu med att "pottsa" sig som vi brukar säga.Det betyder putsa sig som ni kanske förstår men makens mor kom från Österbotten så när hon skulle säga putsa så blev det pottsa och det har vi tagit till oss såklart. Vi samlar på ord och utryck i vår familj och ni som känner oss närmare vet hur det kan låta, vi är en talade skara( alla utom maken) som inte är så talför,hihi. Han lyssnar och lär.
 Apropå inlägget igår om Svinalängorna. Barnen och jag pratade lite om den i skolan idag eftersom en mamma sett mig på bion. Barnets mamma hade tydligen berättat vad filmen handlade om så vi pratade lite om det. En pojke sa: Kicki var det barn som hade så på din tid när du var liten? Jaa, så var det, men det är barn som har det så nu med. Barnen såg helt oförstående ut, det var som frågan hade gällt: hade ni inte färgtv då, hade ni inte dator då, hade ni inte mobil då????? Vad skönt om det är så att de flesta barn slipper en massa elände men samtidigt är det konstigt att barnen TROR att alla har det lika bra. Det kanske är därför som många barn idag har det lite svårt med empati,de förstår helt enkelt inte,  de är inte medvetna om att alla har det inte lika bra och förspänt. Det är ju inte barnens fel såklart, men ibland tycker jag att de kunde få veta hur det är för en del. Nog om detta.
Imorgon är det fredag igen och frågan inställer sig som vanligt: VART TOG DEN HÄR VECKAN VÄGEN? Det har varit en hektisk vecka så det är väl inte undra på att man känner sig lite mör . Jag ser fram emot en helg med vårt älskade barnbarn,det blir en höjdare.
Nu blire kaffe och chokladcroissont. Gu`va bra jag har`t.
SeeYa