torsdag 26 april 2012

Samma rubrik som sist, bla bla bla.........

Nu sitter jag här vid datorn igen. Huvudet fyllt med massor av prat som vill ut men jag begränsar mig lite. Jag har varit riktigt kulturell sen sist. Maken och jag och goda vänner var på cirkus och tittade och lyssnade och skrattade käkarna ur led i tisdags. Vi såg Ljust och fräscht med Fredrik Lindström och Henrik Skyffert.. De var så träffsäkra i allt de sa och gjorde. Den ligger i tiden och är faktiskt ett bra inlägg i debatten om hur vi mår i Välfärdssverige 2012.
 När vi åkte hem från stan märktes det att Stockholm börjat vakna ur sin vintersömn. Folk rörde sig på stan i lugn och ro utan att jäkta hem till stugvärmen . Uteserveringarna hade gäster om än med lite filtar virade runt benen. Nu är det riktig vår på ingång det märks.

 Att det är vår på ingång märks även i Kungsan där jag var igår för att fota de blommande japanska körsbärsträden. Wow...och ändå är de inte fullt utslagna ännu. Har du aldrig varit där och kollat så rekomenderar jag det starkt. Blir det nu lite varmare till helgen så skynda, det är en snabbt övergående prakt som måste beskådas på ort och ställe.

Efter att jag fotat(tillsammans med 100000000 andra) så var det dags att gå på teater igen. Denna gång tillsammans med två arbetskompisar. Vi såg Gregorius med Johan Rabeus. Han är så skicklig. Hur kan man komma ihåg en monolo på nästan två timmar utantill?
 Jag satt helt trollbunden hela tiden utom när mina fötter gjorde sig påminda i de till dagen lite högklackade trånga skorna som förde mina tankar vilse en stund mitt under Johans monolog. Jag började tänka på hur kineskvinnorna hade det med sina " liljefötter". Jag kunde förstå hur ont de måste haft hela sitt liv stackars torterade kvinnor. Hur 17 kan tankarna bara irra iväg så där? Jag vet att jag kan hoppa från ämne till ämne huxflux när jag pratar men detta tog väl ändå priset. Man e som man e.

Nu sitter jag och hoppas att den kommande Valborgshelgen blir så ljuvlig som vädergubbarna lovat. Maken och jag har vår bröllopsdag på Valborg. Det är inte klokt... vi har varit gifta i 36 år i år. Vi har bott i samma bostad i 31 år.Vi har arrenderat vår stuga i 26 år. Vi passar verkligen inte in på Fredrik Lindström och Henrik Skyfferts beskrivning att man måste skaffa nytt hela tiden, ny bostad, ny man, nya möbler.nytt, nytt, nytt. Fast jag erkänner, nog gillar jag att köpa lite nytt ibland och måla eller tapetsera om ibland för att det skall kännas lite " Ljust och fräscht ". Ny gubbe......nej det räcker om han klipper sig lite då och då och spiller på sig nåra droppar lukta gott och då är han också Ljus och fräsch.
Ljuvliga blommor

Körsbärsdalen

Här mås det bland blommorna .
Trevlig Valborg alla goa glada.