lördag 30 juni 2012

Röst som en stenkross

Jag låter som en stenkross i halsen denna helg. Det är tur ni inte hör rösten nu och det är skönt att inte behöva prata för det är jättejobbigt. Inte riktigt på topp med andra ord.
Idag har vi varit hemma och uträttat "affärder". Det blev lite roliga saker: en ny brevlåda,en ledbelysning till mitt skrivbord,en ledbelysning till diskbänken på landet,ett paraply och lite färg och gubbens leksak, en ny skruvdragare.
Härliga saker att lägga pengarna på. Jag har jagat liljebaggar idag igen. De är för jäkliga rent ut sagt, jag är inte mycket för att ta dö på djur men med dem har jag ingen empati. Om du inte plockar bort dem i tid så har du snart bara en pinne som står i krukan och liljorna ser du inte röken av.

Liljebaggar är röda och är kloka!!!! De ser till att ramla ner i jorden precis när du skall ta dem och sen ligger de där med dojjorna upp och syns inte eftersom de är svarta på magen. De kan ge ifrån sig ett litet ljud när jag skoningslöst klämmer sönder dem ( det är sant). Om de har tur har de hunnit lägga ägg på bladet, det blir som små svarta romkorn, de måste man ta bort annars kommer en larv däri och då är det kört för det är den som äter upp bladen.

För övrigt har jag pysslat lite hemma, förstorat kort och äntligen fått upp alla fotografier på väggen igen efter vattenskadan. Jag har t o m hunnit med en lur i soffan ute under markisen, det blev för varmt i solen.
Jag tror det är allt jag orkar delge er idag, Jag lägger med lite bilder.





Trevlig helg alla goa glada.