tisdag 21 februari 2012

Nu var det ett tag sen.

Det var ett tag sen jag bloggade, lusten har liksom inte infunnit sig. Det har den egentligen inte nu heller men jag tänkte i alla fall få ner några rader. För tillfället är jag hemma och har ont i halsen och lite feber, det är väl iof inte nåt märkvärdigt men det är faktiskt bara två månader sen jag var sjuk sist och det är ovanligt. Undrar om det är åldern som börjar ta ut sin rätt ?

Det är en prövning att vara hemma vill jag lova. Jag har min pippi som kräver uppmärksamhet på ett synnerligen jobbigt sätt. Han skriker hela tiden och det skär i öronen som knivar. Just nu sitter han och gapar: Pippitintin, på övervåning medan jag sitter nere, jag ropar till honom  "Flyg ner, du är ju en fågel"  Nej, tro inte att han gör det, jag får såsom hans underdåniga tjänare snällt pallra mig upp och hämta honom. Nu sitter han här på min axel och loppar sig så förnöjt och biter mig på örat ibland för att påminna om att jag måste pilla lite på honom.. Det är värre att vara hemma med honom än med alla barn på fritids ;)

I helgen var jag hos dotterns familj i Alsike, det är också en prövning med den lilla herrren i familjen som domderar och bestämmer. Gud nåde om mormor gör fel t ex viker smörgåsen fel vid frukosten, då är hela dagen förstörd. Det är nog jobbigt att vara tre år tror jag bestämt. Den store pojken är en medkännande liten människa. Han fick en slant av sin morfar och då tyckte han att de fattiga kunde väl få lite av den pengen, vilket hjärta han har den pojken. Pappan sa att det var snällt tänkt men det behöver inte du tänka på, det sköter vi vuxna. " Mormor, vet du, det finns människor som är så fattiga så de har facklor, de har inte råd med ficklampor " Ja vad säger man efter ett sånt konstaterande. Det är bra att barnen lär sig att förstå att alla barn har det inte lika bra förspänt.

På söndagen var vi iväg till Sunnersta backen i närheten av Uppsala. Den rekommenderar jag. Jättebra backe ganska nära Stockholm. Två liftar och tre backar och för de mindre som inte åker skidor finns det en härlig grop att åka pulka i ( passar vissa vuxna också). Mycket bra anordnat av Uppsala Slalomklubb. Googla på Sunnersta Backen så ser ni själva, öppentider och så.
Svärsonen var pistvakt denna dag ( dock utan orange Helly Hansen jacka hi hi). Den stora sonen åker slalom så det bara brakar om det, vi hann knappt komma fram förrän han for iväg med ankarliften för att svischa ner för backen till mormors stora förskräckelse. Det där med liftar verkar var viktigt, barnen satt och tjatade om ankarlift och knapplift i bilen på väg dit. Nu äntligen förstår jag skillnaden.

Det blev hursomhelst en härlig dag. Den minste lille mannen, han skulle inte åka några skidor. Han åkte en gång med en svettig mamma som sprang efter men sen fick det minsann räcka. Han satt som en liten patron där på sin snowracer och körde med mamma och mormor som fick slita och dra i sina anletes svett för att han skulle bli nöjd.
 
Det var väl det jag hade att delge denna gång. Ni som undrar över djurlivet på frimärket så har nu den första säcken med foder gått åt. Dovhjorten och rådjuren är här så gott som varje kväll och låter sig väl smaka. Vi har flyttat upp fågelbordet till väggen på övrevåningen  . Det var lite illa åtgånget men maken fixade till det så nu sitter det där på väggen till glädje för våra små bevingade vänner.
" Häpp häpp häpp häpp".

Jag fixade det ! Jag kunde stå i backen utan skidor. ;)
" Jag vill inteeee"

Årets första takdropp.