tisdag 3 december 2013

Okej då Josse...här får du.

En något yngre släkting till mig, min brorsdotter, har påpekat att det bloggas för lite. Okej då här kommer nåt lite snabbt krystat dåra .
En månad sen jag skrev, en månad av trötthet och gnäll men sörru, nu är det bättre igen. Jag har mina dippar ibland men det är väl inte mer än mänskligt.

Det som har fått glädjebägaren att rinna över denna månad är ändå att den så hett efterlängtade lilla Edvin har sett dagens ljus. Alla som följt denna långa, långa, långa tid av längtan, ovisshet, önskan, glädje, sorg vet att nu är lyckan total. Min äldsta brorsdotter och hennes sambo har efter många års kämpande äntligen fått sin lilla pojke. Efter några dagars hårt arbete för den blivande modern kom han då äntligen ut med lite hjälp av doktorerna som fick göra en liten dörr i magen så kan kunde komma ut den vägen den lille rackaren.

ALL LYCKA TILL ER ALLA TRE

Jag har varit lite kulturell också i novembermörkret. Var tillsammans med mina två kollegor och tittade på Priscilla på Göta Lejon. Tyvärr fick den en snöpligt slut då föreställning fick avbrytas efter en timme. Sånt som händer, men vi får nya biljetter i januari så inge större skada skedd.

 Jag har varit sur under november, klagat och surat och skrivit bittra brev till höger o vänster. Vad är det som händer i min hjärna, håller jag på att förvandlas till en riktig bitch. Jag tror jag är surast i kommun. Ni som är äldre än mig, blir man surare med åren eller är det bara jag? Det jag klagat på är Transportstyrelsen och Tyresös Bussbolag Nobina eller vad det heter. I ena fallet (bussen) fick jag medhåll av chefen där. Busschaufförsstackaren kunde ju inte gissa att jag skulle åka med bussen så han struntade i mig. Tack D för att du förstod mig och lämnade saken vidare.
 Men Transportstyrelsen lär jag väl aldrig höra nåt från. Först skrev jag i brevet till dem att de sysslar med ocker men då tyckte maken att jag var lite väl sur så då blev jag lite mildare i tonen Vad den saken gällde var att de skall ha 500 spänn av oss för att vi betalat räkningen på 410 kr i mycket god tid. Efter 2 månader eller så visar det sig att vi bara betalt 401 kr och då jäklar skall drevet gå. Men sörru då for fan i mig. Ett mycket rakt brev skrevs och fortsättning följer.
När jag blir pensionär då tror jag att jag skall sitta hela dagarna och skriva klagobrev till diverse instanser. Jag har lärt mig av En man som heter Ove. Har ni inte läst den boken så rekommenderar jag den .

 Nu har min vinterrestaurant för uteliggarfåglarna öppnat för säsongen. Nåja, vi har haft öppet en längre tid fast det har jag kanske inte meddelat. Det är skytteltrafik här så jag får springa som en galning och fylla på. Det är så trevligt men inte lika trevlig med grannars katter som sitter här på mitt frimärke och tror att det skall flyga in stekta sparvar i munnen på dom. Jäkla typer egentligen, gå hem å ät på ditt eget frimärke vettja.

Ok Josse nu får du inget mer. Ett par foton kan väl komma med som kronan på verket..

Edvin: Tänk att det var just dig vi väntade på.

Vattenorgeln utanför Älvsjömässa där årets Fotomässa gick av stapeln

Jag tror jag fått fåglar på hjärnan, mina julgardiner i köket.