lördag 17 september 2011

Inte min bästa vecka precis

Mina goda äpplen,några med hem idag.


Det är lördagskväll och vi sitter hemma framför burken som vanligt. Vi hade räknat med en myshelg på landet men där fick vi tji. På väg ut till landet fredagkväll upptäckte vi att vi hade glömt en väska hemma med lite läsbart och makens glasögon i. Okej det gjorde väl inte så mycket vi kanske har nåt på landet. När vi kom ut var det kolsvart, och då menar jag kolsvart. Det finns nämligen ingen gatubelysning på landet. Denna gång var det dessutom kolsvart inne. Vår el hade pajjat pga vissa reparationsarbeten som hade försegått under veckan. Eftersom ingen varit i huset så var det inte nån som visste att strömmen var borta hos oss. En  glödlampa hade åkt ur lamphållaren !!!!! och låg i makens säng. Frys och kyl hade stängts av med följd att allt innehåll tinat :( . Det var inte grejjer för 1000tals kronor men i alla fall. Hyresvärden var förtvivlad såklart.
Det blev bara att sitta i stearinljus sken hela kvällen och glo in i kakelugnen. Det var inte det sämsta trots allt. Vid sänggående fick vi läsa i pannlampesken. Okej det gick det med. Ganska skönt att släcka tidigt. På natten vaknade jag av att ugglan tog en harpalt. Ugglan skrek och haren skrek.  Inte nog med detta, jag tappade ett guldörhänge i skogen i skolan som jag fått av maken i kärleksgåva en gång, trist. Dessutom blev det ingen fotokurs som jag sett framemot. Få se om det blir en annan jag kan gå på. MEN..........
I skogen idag hittade jag  svamp. Både svart trumpet, gula kantareller och rödgul trattkantarell i massor.
Det blev i alla fall en bra avslutning på en tråkig vecka som började så trist med lilla Bella.
Nu ser jag framemot bättre tider. Grannen sa till mig en dag: Var inte så jäkla positiv. Jo det vill jag vara trots allt.
Ajöss, imorgon kommer mina älskade småflickor och då leker livet igen.

Solen skiner i alla fall