söndag 28 augusti 2011

Så gick det en helg igen

Lilla pippi sover på spiken.
 Fredagens arbetsdag tillbringades till stor del nere vid Barnsjön, med ca 50 glada badsugna barn. De var så modiga som hoppade i trots att regnet hängde i luften och solen lyste med sin frånvaro. ( Oj så fyndig jag blev). En ensam stackars and simmade helt själv i hela sjön, men den blev inte rädd i alla fall. Vilken tur jag har som får vara med om såna här dagar. Det är inte alla förunnat i den grå vardagen, som inte är så grå, för oss i skolan vid vissa tillfällen. Efter arbetsdagens slut bar det iväg till vårt älskade Änn. På vägen dit trodde vi att vi skulle få luftballonger på biltaket. Det var nästan så de landade på E4 vid Frösunda. Fina bilder fick jag i farten när vi satt i bilen.
Det var grönt , vackert och varmt när vi kom till stugan. Gräset krävde klippning så det vara bara att sätta igång på lördagen efter en liten sovmorron. När vi kom ut på fredagskvällen så skrämde vi lilla fågeln som alltid sitter och sover på spiken vid dörren, förlåt. Lördagen tillbringades på huk i grusgången rensandes ogräs och liggandes på rygg i Badenbadenstolen lapandes sol. Jag åkte även iväg och handlade lite grönsaker hos en lokal odlare . Mums. Tyvärr så lade ett stinkmoln sordin över hela lördagen då vår värd behagade gödsla åkrarna med sånt som luktar SKIT fast det var inte skit, det var nåt annat lika stinkande. Jaja, är man på landet så är man, det är bara att stå ut och det gör vi så gärna. Fåglarna har börja ge sig iväg nån annanstans nu när vår lilla restaurant har stängt för sommaren. Det var inte mycket till djurliv överhuvudtaget, bara en massa nattsvärmare som fladdrade runt öronen vid sängdags.
Barnsjön i ett trolskt lyster.

Jag lämnar inte min sjö, bara sså ni vet.

Det svävar nåt över vägen?

" Imse vimse spindel".

Någon har lekt med motorsågen på väg mot Barnsjön.

Solros i solen.
Söndagmorgon vaknade vi av att det regnade så det brakade mot taket och åskan mullrade på. Det finns inte mycket som går upp mot att ligga kvar i sängen på morron och lyssna på regnet som smattrar mot taket och bara ligga där och läsa och ha det mys. Det är en lisa för själen och ger nya krafter inför den stundande veckan. Vid hemkomsten till stadens ljus var det bara att sätta igång med inläggning av inköpta västeråsgurkor,infrysning av persilja och förvällning av bönor. De låter nåt det va? Fast det är inte så märkvärdigt som jag vill ge sken av. Men gott blire. Jag överträffade mig själv och bakade en äppelpaj på äpplen vi tagit med oss hem. Jaja lilla Kicki, du e så pysslig så man kräks. Gonatt