måndag 26 december 2011

Annandag jul

Fy vad det har blåst inatt. Jag vaknade flera gånger och trodde att nu blåser det snart in nåt genom rutan. Jag gick upp och plockade ner fågelbadet som hänger i trädet och en lykta som hänger ute. Bäst så det inte flyger iväg tänkte jag sömndrucket. Vaknade och såg att klockradion stod och blinkade på 2.38 tror jag, sen vaknade jag igen 5.59 och då var allt kolsvart ute. Jaha, det var bara att krypa ner och ligga kvar så länge som lillepilt var tyst i sin bur. Vi gick väl upp vid 10 rycket och drack kaffe på varmt vatten ur kran,blä. Som tur var har inget blivit förstört eller någon blivit skadad som jag vet i alla fall. Det räcker med det långa strömavbrottet iof.
Annars har det varit en lugn julhelg. Först blev det en tur till dottern med familj i Alsike för jullunch och paketöppning. Pojkarna var i sitt esse så klart. Maken och jag fick biljetter till Spamalot i feb, det blir nog jättekul. På vägen hem var himlen alldeles rödfärgad,det kändes lite märkligt faktiskt med sommarfärg på himlen liksom.
Sen blev det julaftonkväll hos sonen med familj. Tomten kom och sen blev inget sig likt. Det var 120 blås på flickorna. Det var så roligt att barnen levde runt som de ska när det är jul. Alla var nöjda och glada.Tjocka och mätta åkte vi hem på kvällskvisten för att sitta och mysa framför tv:n med fortsatt ätande, nu av nötter choklad och annat gott.
Ja sammanfattningsvis har julen varit som julen skall vara. Synd bara med blåsten.

Nu vankas några lata dagar innnan jobbet börjar igen. Imorgon kommer flickorna hit för deras föräldrar skall ha lite " vuxentid". De sover över så det blir en kväll med full fart igen. Sen på onsdag åker jag till pojkarna i Alsike för att deras föräldrar skall få lite " vuxentid" . Tror det blir biobesök i båda fallen.
Bifogar nåra bilder
" Se hur hela Uppland står i lågor" på väg hem från Alsike på julafton.

Tomten blev törstig och klämmer hela julmusten rättuppåner.

Elliot har svårt att sitta still, märks det?

Skönt me en brasa om än på video.
Go`fortsättning