söndag 25 mars 2012

" Vatten, stan e full av vatten"

Ja precis så kändes det igår när en vattenslang brast inne i vår hall när vi skulle spola av lite på vårt frimärke. Istället för att göra fint därute och röja bort lite av vintern och sopa efter fåglar så blev det att ta hand om 1000000 liter vatten kändes det som. Ni vet ju hur mycket vatten det blir av bara ett glas.
 Det var nu inte så mycket som vi trodde men tillräckligt för att vi måste lägga om parkettgolvet i hallen och om vi har otur, i gästrummet. Vi har en avfuktare som är helt otrolig. Den står inne i garderoben och suger liksom upp all fukt som finns därinne genom luften på nå vis. Urbra. Torkar har stått på  så det börjar nog ordna till sig.
Det jag var mest rädd för var att det skulle rinna in till grannen, men tackolov så har vi en betongvägg emellan. Jag har en fotovägg i trappen ner, alla foton på våra barnbarn fick sig en dusch så de fick jag plocka ner fort som attan och plocka isär så de fick torka. Det var nog det värsta om de hade blivit helt förstörda. Det gick bra det också, återigen tackolov. Ett gammalt bröllopskort på mina föräldrar fick sig en törn men med lite svart färg så kunde jag fixa till det hjälpligt.

Halva parketten borta.

Fotoväggen, torkad och klar.

En vacker julros att glädjas åt.
Idag har jag tvättat fönster dock inte med vattenslang. Nu är alla fönster tvättade , gubben tvättade på övervåningen för en vecka sen och jag körde nere. Ganska jämnfördelat. Dessutom har jag hunnit baka lite matbröd under tiden. Jag bara undrar var all kraft kom ifrån plötsligt.

Vi var en sväng till Hornbach igår. Om ni aldrig varit där så måste ni väl nån gång i livet åka dit i allsin dar. Det ligger visserligen i Vårby men det är värt ett besök. Jag gillar det bättre en Bauhaus. Det är mer ordning där på nåt vis och man får bra hjälp. Allt för trädgården och bygg och lite till. Vi inhandlade 5 säckar jord, 4 säckar marmorkross ( fel sort) fast jag sa till maken att det var fel och 3 liljor och en påse anemoner. Få se om nåt växer upp när det är så dags.

I fredagskväll hade vi " tjejträff" hemma hos en jobbarkompis. det var riktigt trevligt och käftarna gick ur led som ni förstår och vi skrattade mycket. Trevligt att umgås lite utanför jobbet ibland. Det var kallt när jag cyklade hem men då gick det desto fortare.
Ja nu har jag avlagt rapporten för denna gång.