onsdag 9 februari 2011

Bostadsbrist

Imorse när jag stod vid busshållplatsen och väntade på den stora blå bussen så fick jag till min förtvivlan se att björken mittemot hållplatsen är nersågad !!! Vet dom inte att det är en sommarstuga för småfåglarna va? I några år har jag sett hur småfåglarna har boat i ett hål i stammen. På vårkanten har jag kollat på det där lilla hålet när jag cyklat till jobbet varje morron och tänkt, snart kommer sommargästerna. Till slut har det kommit ett par som tagit hålet i besittning och haft sitt bo där men nu är den sagan all. Jag är säker på att fåglarna kommer sakna sin sommarstuga för de är vanedjur och har  lärt sig var de hade sitt bo förra året och så är det rivet. Det är inte bara hos människorna det råder bostadsbrist.
När maken kom och hämtade mig vid jobbet idag klev ett rådjur över gångvägen  nära skolan hur lugnt och stilla som helst. Jag blir lika förundrad varje gång fast vi ser dem så ofta i naturen. Vi bor nästan i en storstad och har sån närhet till allt det vilda ändå. Jag trivs så bra i mitt Tyresö.
Ps.
Om nån undrar över filmen Änglagård igår så var den bra. Det var lite sorgligt att se hur många bra skådespelare som lämnat livet sen förra filmen. Jag rekommenderar i alla fall den. Det var som att komma till landet och träffa gamla bekanta efter en lång tid.

Det var väl det som jag ville säga idag.
Trevlig onsdagskväll