lördag 31 december 2011

" Ring, klocka ring, i bistra vinternatten"

Ännu ett år lagt till handlingarna. Om jag skall försöka mig på att summera så har väl det här året varit ett i raden av alla andra. Låter kanske lite tråkigt, men det har inte hänt nåt så där jättestorslaget glatt eller sorgligt i år. Åtminstone inte något sorgligt som drabbat mig personligen. Det har skett många katastrofer i världen, men de orkar jag inte gå in på igen. De finns trots allt där i bakhuvudet.

Det tog ett tag innan vintern släppte sitt tag och lät våren komma in, men desto ljuvligare blev det när den väl fick fäste.

 Sommaren har varit varm och go (som jag minns det nu) och lat. Fast vi slet ju som djur både på landet och hemma med trädgårdsarbete. Det blev fint och mysigt i alla fall. En härlig tripp med tältet hanns med på sluttampen av semestern. Vi besökte Bastedalens Kinapark i Askersund, en för övrigt liten söt stad med ett härligt konditori som rekommenderas om ni har vägarna förbi. Sen blev det Bergs slussar, vilket var mycket intressant. Vilket enormt arbetet det ligger bakom hela Göta Kanal. Vi avslutade trippen med att tälta i Vingåker på ett jättemysigt ställe, tror det hette Hjälmaregården eller nåt sånt. Det låg precis vid Hjälmare strand i alla fall. Där fick jag avnjuta sommarens godaste glass. Sen hemfärd mot Änn ( vår stuga) och slutet av semestern började närma sig.

Hösten har rullat på med allt vad där tillhör. Vi har väl varit lite snoriga tillochfrån men tackolov inga större skavanker har vi råkat ut för. Jag hann med en liten resa till Gotland som blev lite längre än jag tänkt pga av Dagmar. Jag tackar ändå henne för hon gav mig en dag till på min älskade ö.

Hösten blev lång lång lång och det känns som den håller på fortfarande. Ingen vinter i sikte även om det är köldgrader just idag.

Nu hoppas jag bara på att kvällens firande skall avlöpa utan tråkigheter för de som firar av med smällare och raketer. Jag skall försöka fota lite under kvällen och se om jag får nåt på bild.

 Ett riktigt GOTT NYTT ÅR önskar jag alla mina läsare
Tänder ett ljus för alla som inte finns med oss ikväll.

Stormen hade gått ganska hårt fram på sina ställen.

En fin bild på julgranen i dubbel skepnad.

Ett hjärta skänker jag till alla som förtjänar det.