onsdag 7 december 2011

Ännu en ledig dag, det är så man skäms.....

Idag har jag varit ledig....igen. Jag minns inte när jag hade så här mycket ledigt på kort tid. Idag har jag varit hos tandläkaren och det gick jättebra. Hon är världens snällaste tror jag. Hon fixade bort tandsten och putsade tänderna så de sken så fint i solen som faktiskt tittade fram en stund idag. Efter tandläkarbesöket satte jag mig på ett fik och intalade mig själv ( vilket inte var helt lätt) att jag var ledig och inte behövde springa benen av mig för att snabba mig till jobbet. Jag fick verkligen kämpa för att inte stressa, vilket jag gärna gör i stan. Jag glider in i tempot på nå vis. Faktum är att jag inte känner mig helt bekväm där längre. Förr när jag jobbade på Hötorget var man hemma i kvarteren och visste exakt var allt låg och hur man betedde sig. Nu är jag en riktig lantlolla. Hursomhelst kom jag en lång bit i julinköpen. det mesta är klart, det fattas bara några smågrejjer. SKÖNT. Efter handeln blev det lunch hos min älskade dotter. Jag fick lämna påsarna där och fortsätta en liten sväng till, men då hade jag helt lagt ner lusten och återvände till henne tomhänt. Det var tur att vi gjorde sällsis hem till mig för jag hade ganska mycket att bära. Jag höll inte på att komma igenom spärrarna på tunnelbanan och dessutom höll jag på att kastrera en man som fastnade ( hur han nu bar sig åt) på min rulle med julpapper. Jag trodde nån höll på och grävde i min påse för den fastnade liksom i farten. Jag vänder mig om och håller på att bryta ihop av skratt när en man går efter mig med min rulle mellan benen. När jag drog i påsen så såg det ut som han stod och juckade om ni kan se det framför er. Jag skrattade så tårarna rann och tror ni inte att gubben skulle med samma buss som mig och dottern. Jorå. Som tur va satte han sig framför oss så han såg inte hur vi skrattade.
När vi väl kom hem så dröjde det inte länge förrän det ringde på dörren och utanför står mina två ljuvliga småkillar och ler med mungiporna ända från öra till öra och säger så förnumstigt: GOD JUL....
Ja de har redan julstämning och det har man nog när man är liten och slipper all stress. Nu sover de små här medan deras mamma och pappa är i stan och kollar på " Ljust och fräscht" med Fredrik Lindström och Henrik Skyffert. Nu lägger jag upp en bild här sen lägger jag ner för idag. Hare så länge.
Så här lugnt var det i Visby på Öster. Lite skillnad mot Stockholm.