lördag 3 september 2011

En härlig lördag

Dagen började egentligen redan klocka tre inatt då den stora snuttan kom in till oss i sovrummet och sa att en räv hade bitit henne. Det var rävar på baksidan......i hennes dröm. Tur hon bara drömde. Hon kom ihåg den när hon vaknade och berättade detaljerat. Den lilla sov framåt 7.30. Jag sov med henne efter att hon hade vaknat till och kommit vandrande  till vårt rum vid fyra tiden eller så. Mysigt att sova med småglin i sängen.
 Efter frukost och allt som där tillhör stack vi till centrum för att jag skulle kunna hämta ut min öronmeducin som jag blev blåst på. Dr. hade inte ringt in nån så nu får jag gå här med mitt svullna öra.
Äntligen, Nyckelviken, en oas för både stora och små. Barnen tyckte det var kul. Grisarna luktade inte lika gott som blommorna i trädgården. Efter att den lilla fick lite inspiration efter att ha tittat på hönsen så sa hon när hon skulle kissa: Nästan som att lägga ägg!!!!! Den där ungen alltså.
Vi hade en mysig varm dag tillsammans och barnen verkade så nöjda när vi avslutade det hela med en glass i centrum medan farfar tippade.
Nu sover den lilla damen efter ett välbehövligt bad ( hon hittade en svart sminkpenna ute) och stortvätt av dockan som fick åka med i badet. Den stora skall bara kammas (och det är en prövning vill jag lova) och borsta tänder sen åker hon också i säng.
Närstudier av vattensalamandrar.

Högsta hönset.

"Hon spar alla nötter hon får"

Mys i en pilkoja.

- Jag vill ha det där äpplet farmor.
Gonatt mina älskade små gullvippor, sov sött.