lördag 14 januari 2012

Huligan i natten

Så var det dags igen. Förra vintern var det rådjur, trodde jag, som hade demolerat vår fågelrestaurant på vårt frimärke.En morgon när vi vaknade så låg hela härligheten fullständigt söndersliten på marken och det var bara att köpa en ny. Vi trodde att rådjuren varit så hungriga så när de kände doften av talgbollar nötter och solrosfrön i "huset" blev det för mycket för dem. Men inatt 3.44 fick jag se vad det egentligen var som hade hänt: En  hjorthane med en enorm krona stod utanför sovrumsfönstret och stångade och bet i det nya huset för att kunna komma åt maten som är ämnat för småfåglarne. Jag blev helt stum först av den vackra synen men tänkte att nej du din rackare du får inte sabba detta huset också. Jag knackade på rutan och då fick han syn på mig och började sakta gå mot staketet under tiden som han blängde surt på mig. Sen hoppade han över som ingenting och kastade långa sura ögonkast mot mig. Han hade lite svårt att bestämma sig om han skulle gå eller inte, han stod och lurade lite utnför staketet en stund innan han masade sig iväg. Nu har jag riggat kameran så om han kommer igen ikväll så får jag bevis som jag kan hålla emot honom i en ev rättegång, hihi.
Idag har jag gjort något riktigt roligt, jag har klätt om våra köksstolar med fejkskinn. Det blev jättesnyggt. Jag får väl tacka dottern för tipset. Vintergardinerna åkte ner till förmån för något mycket ljusare så nu ser det vårlikt ut i köket. Ihop med den nya lampan blev det riktigt " ljust och fräscht" Bilder kommer senare.
Maken och jag har precis nu smällt i oss varsin chokladmousse med grädde och krossad maräng samtidigt som vi tittade på Stjärnorna på Slottet. Jag blev helt tagen av Johan Rheborgs sorg över sina förlorade föräldrar. Det brukar inte vara så långt mellan skratt och gråt hos komiker och det märktes tydligt.
Resten av dagen har jag försjunkit i min 7:de del av True Blood böckerna. Det gör mig förvånad att jag så fullständigt har fallit för dessa böcker men det är bara härligt. Sådetså.

Det var allt för ikväll, nu väntar Brad Pitt på mig uppe i rummet. ( På TV: n bara, suck.)
Den här behornade killen  har inget att göra med artikeln ovan.
Gokväll