måndag 28 maj 2012

Snart är maj slut

En underbart härlig helg har förflutit på landet. Det var så härligt väder så man trodde det var högsommar. Även om det var lite blåsigt på lördagen så var det bara som ett mys. Vi hörde göken minsann på kvällen.

Vi hade lilla " Cluckie" med oss denna helg då hennes föräldrar var upptagna med annat. Hon blev helt överlycklig när vi kom och hämtade henne på "dagis". Hon hade berättat för alla att farmor skulle hämta åsså skulle vi till "vårt land". Hon sov när vi kom fram men var desto piggare på lördagsmorgonen klockan 6.00 Då kröp hon ner i min säng med sina kalla små fötter mot mina ben. Ljuvligt, man minns hur det var när barna var små och kom till en på natten efter mardrömmar eller så.

Sedan kom dottern och familj och sonen anslöt efter att ha sovit ut efter nattens jobb. Det blev grill med tillbehör som serverades ute  Full fart på barnen, vi saknade bara den största fröken och hennes mamma som var på handbollsturnering.

På kvällen var jag och sonen ute i vår allé och fotade uggleungar som satt och gapade i trädet.

Söndagen bjöd på ännu varmare väder. Sonen fräste upp vårt potatisland som legat i träda i några år så nu blir det pärer och morötter och lök. Jag säger till om jag behöver leja skördefolk ;).

Idag blev det verkligen ett bakslag i vädret. Burr burr, det ser inte så rart ut utanför mitt fönster. Men man får väl inte gnälla, snart är det varmt igen. Håll ut bara.
Här fräser det om det.

" Vill du veta någonting, så fråga ugglan".