lördag 29 december 2012

Så går en dag ifrån vår tid......

Men det kommer 365 nya.

2012 har snart nått sitt slut och det året har väl varit som många andra år. Jag undrar hur 2013 blir, jag kommer säkert att glädja mig åt många saker, en del mer än annat .
Att sammanfatta ett helt år är nog svårt, tror bara jag kommer ihåg det som hände denna månad om jag skall vara ärlig. Det man kan säga är att livet snurrar på oändligt fort. Veckorna består av måndagar och fredagar och det är ju bra. Tänk om det bara var en massa onsdagar, det hade varit jobbigt, mittiveckan jämt.
Mitt liv har i alla fall inte tagit några stora vändningar detta år. Det som varit orosmoln är väl mest att man oroar sig för barnen eller snarare barnbarnen. En av dem trillade ner och slog sig ganska illa och en av dem blev riktigt sjuk. Tackolov så hade den ena änglavakt och den andra tillgång till superbra läkarvård.
Maken blev av med jobbet pg av det där jäkla gangsterföretaget Panaxia men tur hade han och fick nytt jobb direkt. Det var också lite oroligt ett tag när mediadrevet gick och de verkade veta mer än de anställda. Om ni frågar mig så tror jag att det där var en riktig kupp, planerad in i detalj. Tur att maken kom helskinnad ur klorna på dessa bedragare.
Sommaren......ja vad kan man säga mer än att vi hade tur som hade tak över huvudet och gräset har aldrig varit så grönt och "blommorna aldrig så ljuvligt doftande". Trädgården både i stan och på landet har visat upp sig från sin vackraste sida  i år när inte solen bränt allt till hö ;)

En underbar vecka på Gotland fick vi till också, den dagen vi tältade hade vi så varmt och soligt där på stenkusten så vi höll på att förgås. Inte en människa syntes till där vi var. Det var helt underbart och många tillfällen till foto gavs också. Den natten sov jag nog bäst på hela året. Jag älskar att tälta och när vi nu inte låg på gummimadrasser ( vilket inte är så skönt trots allt) denna gång utan på en stor tjock vanlig madrass med våra egna kuddar och täcken så var det bara som ett mys. Alldeles tyst och lagom varmt och sedan när himlen öppnade sig på natten och det vräkte ner regn och åskan och blixtrarna dundrade på var det bara att burra ner sig lite mer under täcket och bara konstatera att vi hade det varmt och mysigt med ett tält som höll regnet ute till 100%. Det var en toppenupplevelse.
Sedan att jag fick allt regn som samlats i taket ovanför tältöppningen när jag skulle gå ut på morgonen över hela ryggen var något annat. Men det gjorde faktiskt inte ett dugg.

Hela Gotlandstrippen var ljuvlig, det bästa av allt var att min underbara svägerska och svåger lät oss ta med oss Pippitee och passade honom under vår tält natt. Tack snälla. Vi gjorde små utflykter ensamma och tillsammans med släkten, det är bara så mysigt och okomplicerat att vara med dem alla.
 En utflykt blev rena nostalgitrippen för mig. Jag var  på kyrkogården i När där nästan hela min släkt på pappas sida ligger begravd. Tänk att jag inte har någon kvar i det ledet, men jag har min underbara faster  och min kusin  och hennes familj kvar i alla fall, och alla minnen av dem som gått före.

Resten av semestern tillbringades på vårt "andningshål i livet". Många liter jordgubbar blev det tack vare regnet och mycket svamp och bär. Små saker kanske men roligt i alla fall. Många trevliga besök av släkt och vänner och barn och barnbarn. Kort sagt LJUVLIGT.

Ja det är väl ungefär det jag vill förmedla denna gång. Ha nu ett bra slut på året och var rädda om er alla på Nyårsnatten. Tänk på djur och människor som skadas varje år av smällare och annat tråkigt som händer en sån natt när det egentligen bara skall vara glädje.
GOTT NYTT ÅR önskar jag mina läsare vilka ni än är.
Där vi tältade på stenkusten.

Lägg märke till vattnet i taket som sedan rann över min rygg.

Det jag har tyckt om hela livet, att plocka sten.

Maken i en liten oas nere vid Hoburgsgubben.

Snart blir det flundremiddag med med svägerskan, svågern, deras dotter och måg nere vid Gothemhammar.

Min last i livet : Kaffe och bröd. Mums. Gula hönan i Ronehamn.

Första lasset med röda vinbär.

Låt bilden tala för sig själv. Lite skrytigt kanske.
 

En liten nyckelpiga får avsluta sommarbilderna.