tisdag 13 december 2011

Tiden rinner iväg.......

Idétorka eller tidsbrist,vet inte riktigt vad jag skall skylla på. Det känns som jag har viktigare saker att göra än att sitta här och pladdra.Idag är det Lucia och i tidningen i morse varnade de för blåst och rusk igen. Det var ju tur att det inte kom på morgonen när vi hade vårat Luciatåg ute på skolgården. Barnen var så duktiga och sjöng så björktrastarna blev förb...de för att de blev tagna på grenkanten (sängkanten). Det skall man ju förresten på Luciamorgonen. Barnen frös nog men var tappra och sjöng färdigt, en och annan stod och hostade och snorade och torkade för säkerhets skull av snoret på lucialinnet. Jaja, det kom nåra tårar i ögonen på fru Carlstedt när barnen sjöng " Nu tändas tusen juleljus" första versen sjöngs av en modig gossopran och sista versen  av en flickas underbara klockrena solosång.
Efter jobbet var jag barnvakt hos mina småflickor. Deras mamma har fått en riktigt ordentlig halsfluss och var utslagen. Pappan var ute på fältet och gjorde det han skall göra. Vi hade det ganska mysigt. Jag nattade båda och det är så mysigt. Den lilla låg och snurrade i mitt hår tills hon vände sig om efter sitt roliga inlägg om vädret " Åh, de som var så fint igår" Den stora läste sin läsläxa för mig innan vi rev av ett kapitel i Madicken.
Sen kom pappan hem och då var det slut för denna gång.
Den lilla ungen kom med en kommentar helt tagen ur det blå när vi fixade med maten : Farmor vet du att Emil säger helvete!!!?
-Det e fult å säga så.
Ja de barnen, de barnen, mycket skall man höra innan öronen ramlar av.

Gonatt med er nu och kryp ner under filten och mys i värmen i din säng och vet hur lyckligt lottad du är som inte behöver sova ute en sån här kväll.
Två filosoferande skator i badet, dock inte mina "småskator" som jag nattat i kväll.