torsdag 1 december 2011

Borta bra men hemma bäst

Jaha, då var man hemma igen efter en härligt avkopplande helg på Gotland . Vistelsen blev lite längre än planerat etersom Berit ( stormen) ville att jag skulle stanna en dag till, hihi. Jag har hälsat på släkten och som alltid blir det mycket skratt och prat. Det är så roligt att se den yngre generationen och se hur de växer från gång till gång. Min  gamla faster var så glad över mittt besök och jag tycker att det är så härligt att få träffa henne. Man blir så trygg på något vis i hennes sällskap säkert för att det blir en sån återkoppling till barndomen. Hon är min äldsta släkting jag har kvar. Å om jag bara kunde berätta allt spännande hon berättar för mig om livet förr på Gotland. Jag hade ingen aning om att andra världskriget hade påverkat Gotland så mycket som det faktiskst gjorde. Det var rätt ruggigt att höra om hur det pågick sjöslag precis utanför i havet där hon bodde och där jag har lekt och badat. Det kom flyktingar inflytande från havet både levande och döda. Usch vilka minnen hon måste bära på.
Jag var på födelsedagskalas hos min mans systerdotter och hela familjen var samlad utom ett barnbarn som bor i Gävle. Det vankades härlig smörgåstårta minsann. Jag hann med en tur i Visby som hade sin första skyltsöndag nu. Vilken skillnad det är mot sommartid. Man kan röra sig helt obehindrat överallt i stan och i affärer och restauranter.
En liten sväng i kyrkan hanns med på söndagen eftersom jag blev strandsatt. Fin adventssång och stämning med tillhörande kyrkkaffe i Vallstena bygdegård.
Min svåger tog med mig på en guidad tur på måndagen före avfärd. Vi hann med Hagrebods gamla Fiskeläger, Botvaldevik och Gothemhammar. Före det fick jag en egen visning i Gothems boulehall med tillhörande museum. Han är den bästa guiden man kan ha. han hittar alla småvägar långt bort från turiststråken.
Min svägerska stannade hemma och hade maten klar när vi kom tillbaka , kokt torsk och äggsås, mums.
Ja, det var ett kort litet sammandrag över min vistelse på ön. Nu tillbaka till verkligheten igen.
En liten båt som sett sina bästa dagar i Hagrebod
Muren står stadigt kvar .