söndag 13 februari 2011

En riktig tårdrypare

Nu har maken och jag suttit framför tv:n för att titta på en riktig tårdrypare vill jag lova. Ni som minns "Lassie" vet vad jag menar. Vi var helt tårögda båda två och maken erkände att detta är den enda film  som fått honom att få småtårar. En annan bölar ju så det bara skvalar om det, fast jag vet den slutar lyckligt. Känslomässig tortyr på hög nivå. Jag har ett barnbarn som också gråter när han ser film, jag pratade med hans mamma i fredags i telefonen när han satt och tittade på Micke och Molle. Plötsligt kommer han storgråtande till mamman : Men lilla vän, är det så sorgligt? Du vet ju att Micke träffar Vixie och blir kär och sen träffar de ju gamle Molle ibland. Det hjälpte inte, han grät så han hulkade. Han är så känslig den lille pojken. Det är lite känsligt ibland när vi skiljs också, vid ett tilfälle hade han varit lite tyst i bilen när han åkt från mormor och morfar, vid Globen sa han: Mamma, jag går nog inte på din begravning. Va ? undrade mamman. Varför tänker du på det nu? Då svarar han: Det blir nog för sorgligt. ( med  tanke på hur sorgligt det var att lämna mormor och morfar). Mamman svarade så pedagogiskt att det behöver du inte tänka på nu, för när det händer är du en gammal gubbe. Vid det lät han sig nöjas,arma barn.
Det har för övrigt varit en fin dag. Maken överraskade mig med att vilja ta en promenad till "lilla affären" för att köpa ägg så jag kunde baka muffins till kvällskaffet. Det blev en lagom prommis.Vi införskaffade även lite mer fågelfrön som innehöll lite hampfrön, havre och nåt annat för att locka lite fler sorters fåglar till vår restaurant. Resultatet lät inte vänta på sig, det har varit rena autostradan här idag. Roligt och avkopplande att titta på genom fönstret.
Jag har lyckats chocka mina vänner på FB igår när jag gav lite cred till Christer Sjögren som tolkade David Bowie. De flesta vet att CS inte är min typ av sångare men kar`n överaskade iaf. Brolle var  fin att se på (om han inte hade så fula axelvaddar bara) och svängig låt hade han. Jag tyckte han var bra i musicalen om Buddy Holly på Göta Lejon.
Om ni hade luktdator nu skulle ni förföras av de dofter som sprider sig i huset, maken lagar potatisgratäng och fläskfilé. Det riktigt vattnas i munnen på mig och jag bara väntar på att han ropar: Cristina,det är maat. Därför lägger jag mig nu i startgroparna och stänger ner för denna gång.
Smaklig måltid.