torsdag 29 september 2011

Då var orienteringen klar.

Igår gick orienteringen för våra fyror av stapeln. Det blev en bra dag trots att det fina vädret uteblev på förmiddagen. Jag gick med runt i spåret och det var mycket att titta och lyssna på inte bara skogens ljud utan också härliga samtal med barnen som man inte alltid hinner med i vardagen.En liten herre och jag tog oss upp på Albytoppen och kollade in utsikten och fotade lite, vi gick även och tog en titt på gårdens djur. Roligt när barn får se sånt de inte sett förr. Vi cyklade till Alby vilket var en prövning, men hemfärden gick desto bättre. Barn är inte så vana längre att cykla. De cyklar nog fram och tillbaka till skolan men de kan inte riktiga regler och har svårt att annpassa sig efter andra. Det brukar sägas att barnens förmåga att kunna cykla ordentligt inte är utvecklat förrän i 12-års ålder och det verkar stämma ganska bra. Hursomhelst det blev inte några större missöden mer än de vanliga, kedjor som hoppar, handbromsar som fastnar, dålig luft i däcken osv.
Vi kom hem och barnen var glada och trötta efter en heldag i frisk luft.
Själv var jag ganska sänkt igår, fick nog nån släng av nåt så jag mådde lite pyton och hade huvudvärk och liten aning orolig i "maggen". Det var inte helt bra i varken mage eller huvud idag och det blev inte bättre av att jag fick en fotboll i huvudet heller. Det bara tjonga till och jag fattade inte riktigt var det var. Men tackolov så gick det bra. Huvudet sitter kvar och eventuella skruvar som var lösa sitter nog på plats igen.

Kan riktigt känna doften av dessa rödklöver i somras.

En riktig sommaråker.
Idag skulle min fotokurs börja.......fotografen ringde och hade ont i foten.... vi börjar nästa vecka. Det börjar gå troll i den där kursen vad det verkar. Jag lägger några kort här som jag tagit utan kurs. Ha en bra kväll.