lördag 14 april 2012

Tänker inte gnälla om vädret.

Det är som det är med det och det kan man inte göra något åt. När jag och min man gifte oss Valborg 1976 var det strålande sol på förmiddagen och iskallt och snö på eftermiddagen. Det är ju trots allt april och då är det lite sisådär. Nu har iaf påsken kommit och gått och jag har varit ledig en hel vecka i sträck. Det var ljuvligt men, så svårt jag hade att koppla av. Det kändes som jag skolkade de dagar som inte var röda. Det är ju inte klokt att man inte kan gå ner i varv och inse att jag har all rätt i världen att vara ledig.

På långfredagen hade vi våra småflickor här när deras föräldrar skulle till IKEA. Vi påsk- pysslade och var ute i skogen och plockade blåbärsris till Pippitee och så knipsade jag av två grenar till hans bur. ( Säg inget till min son) man får inte knipsa grenar. Pippi behövde lite nya möbler, hans gamla soffgrupp var slut ;). De här små fröknarna är bara ljuvliga, det är så roligt att lyssna på deras funderingar när vi var ute i skogen. Allt skall undersökas och kommenteras.

På påskafton var vi påmiddag hos dottern  och sonen och hans familj var också med. Vi måste samlas hos henne eftersom hennes minste lilleman är allergisk och jag har fågel och storebror har hund. Det var hur roligt och mysigt som helst. Barnen lekte och vi stora åt och stoppade i oss och bara umgicks.
På tisdagen efter påsk åkte jag tillbaka till dottern. Jag hade möjlighet att hämta barnen i skolan resp. dagis vilket jag sällan eller aldrig får möjlighet till annars. Det var roligt att se hur den stora lilla mannen hade det på sitt fritids. Det var som att vara på jobbet ;). Som vanligt kom frågorna: Vem e du? Vem ska du hämta? Vilket långt hår du har !!! Sam frågade: Varför har du så smala ögon?!!!  Några av Piltens kompisar känner ju redan igen mig som dom talade om att det var minsann mormor.

 Den lilla korven var så duktig på sin förskola. När "fröken" satt på musiken " Axels theme" från Snuten i Hollywood då visste alla barn : Nu är det städsången och då skall man plocka undan. Ingen pedagog sa något om att städa utan barnen visste själva vad som gällde. Något att ta efter på fritids kanske .Lilleman fick  beröm av sin fröken för han var så duktig han städade så det brakade om det.

Sen var vi ute och körde kickbike, cyklade, plockade tussilago osv. En promenad som vanligtvis tar fem minuter utsträckte sig till 2 timmar. En härlig dag det med. På torsdagsmorgonen åkte jag tillsammans med dottern på tåget till STHLM. Den store lille mannen skulle mysa hos mamma i sängen men upptäckte att hon redan åkt till jobbet. Besviken gick han ner för att mysa i mormors säng istället, men.....hon var inte heller där. Då hade han enligt egen utsago satt sig i fåtöljen och gråtit. Han är för känslig den lille pojken. Han har mycket svårt med separationer.

Jobb som vanligt igen på fredagen, det innebar inte någon större stress. Det var få barn på fritids så vi hade det som ett mys med skattjakt i skogen . Vi hade grävt ner en skattkista med godis så lyckan var fullständig när barnen fann den efter att letat reda på några ledtrådar som var utlagda lite här odär. Dagen gick fort och så var det helg igen.

Nu i skrivandes stund så är solen framme och smälter undan snön och strömmen som varit borta i 6 timmar är tillbaka så nu börjar det om med, handling, tvätt, dator, tv osv.
Det var skönt så länge strömavbrottet varade. Det var bara att sitta och koppla av i fåtöljen med en bok, glo ut lite på fåglarna, ta en bit choklad till, läsa lite, fota lite och bara låta ögonen falla igen i en slummer och bara ha det underbart lugnt. Inga ljud och inget annat som lockade eller pockade.
Se det var en lördag helt i min stil.


Det var allt för idag. Ha en skön helg och vila innan det är dags för måndag igen.