fredag 7 december 2012

Blogg i sena timmen

Blev lite sugen att blogga ikväll, inte för jag har nåt särskilt att skriva,men sängen lockar inte än.
Sitter här med hörlurarna på mig och lyssnar på Plura och Uffe och blir nästan lite kär i dessa två romantiska drömmare.
Veckan har rullat på i sina hjulspår som snart är urrullade för detta år. Tackolov. Jag känner mig färdig och förbi som nån sjöng, var det kanske Uffe, vet ej.
Jag har varit rejält förkyld sen jag bloggade sist. Började med en droppande snok som övergick till en vattenkran formligen. Detta föranledde till två sjukdagar men eftersom det var skoj på gång på fredagen så var det bara att pallra sig iväg till jobbet, fast jag inte var helt ok. " Orkar man roa sig, orkar man jobba " sa Luther och satt på min axel.
Jag och två arbetskompisar var och såg Markurells med Philip Sandén som den finurlige Markurell. En härlig föreställning helt i min smak. Det var ett skönt avbrott från stress och ledan som bekant försvinner på fredan.
På lördagen var det väl inte nåt värt att skriva om, men på söndagen tog vi med oss våra små hjärtegull och gick på julmarknad i den isande kölden. Småflickorna botaniserade bland borden och den stora konstaterade att allt var lite dyrt samt att hon minsann kunde göra sånt själv. ( Det kan hon ) Hon offrade 20 spänn på en tomte till slut och en strut med knäck slank ner i påsen.
Den lilla fick syn på en liten porslinshundvalp som hon bara måste ha. Hon köpte en strut med ischoklad. Pedagog som man är ringde jag till den ömma modern och inhämtade tillstånd för flickorna att få smaska godis fast det var söndag. Såklart att de fick.

Jag har väl inte berättat att min kära bror och jag var på fotomässan för ett par veckor sen, det var lika trevligt som förra gången om än inte lika givande mässa för oss amatörer. Men jag gjorde av med pengar på sånt som är víktigt för en fotograf som jag ;).
 Efter mässan åkte jag till mina små pojkar som jag inte hade träffat på ett tag. Föräldrarna skulle ut på galej så då passade det bra att mormor sov över hos killarna. Vi hade så mysigt, vi pysslade och mös med lördagsmys och gossarna hade spelkväll så de var helnöjda. Tristan visade mig en fin racerbil som han gjort på sitt fritids så den idén snodde jag med mig till mitt fritids och det blev succé så klart.
För övrigt har det varit som ett stirr. Snökaos, strömavbrott osv, men det går jag inte in på något närmare för det känns uttjatat.
Nu känns det som jag fått ur mig det mest elementära för denna gången. Så jag bifogar några bilder sen lägger jag ner för ikväll.
Toarulleracerbil.

Änder nere vid Prinsvillan.

En trött mässbeökare.

De fina upplysta träden vid Knivsta station.