tisdag 5 november 2013

Nu är det väl ändå nu

Det är dags att skriva några rader känner jag. Inte för att jag har nåt speciellt att berätta, mer för att bara tala om att jag finns (ifall någon tvivlat).

Dagarna bara rullar förbi i en hisklig fart. Jag får inte den där berömda bakdelen ur vagnen liksom, inte för att blogga i alla fall. Nu har jag fastnat i det här med fotoredigering. Det är konstigt med mig (som Lotta på Bråkmakargatan brukar säga) jag blir så insnöad på nåt och då håller jag bara på med det tills jag inte orkar se "skiten" längre. Vad är det för bokstavskombination?

Det är alltid så, om jag syr, ja då syr jag för runt, om jag målar, ja då målar jag för runt osv osv. Nu upptar datorn och kameran all min lediga tid, nästan. Jag har dessutom gått med i en fotoklubb . Då får man möjlighet att träffa fler fotonördar som lär mig och inspirerar mig så det bara brakar om det.

Jag gör i ärlighetens namn andra saker också men det är väl inte något att lägga nån större vikt vid.
Jag har i alla fall gjort några roliga saker  utanför hemmets härd .

För en tid sedan var jag och såg Spök med några jobbarkompisar, den var jättebra. Jag har även varit i Växjö hos min brorsdotter tillsammans med min gullhöna. Nu på fredag skall Gullhöna och jag gå på Galenskaparna tillsammans och sen skall vi sova på hotell som ett mys bara. Det är underbart med kvalitetstid med dottern. Det finns inte många andra som kan få mig att skratta så mycket som hon. Hoppas vi hinner gå lite i affärder också (hon är bra smakråd dessutom)

Nästa vecka får vi kanske Gotlandsfrämmande, det blir kul. Då skall jag INTE hålla på med min kamera/dator. Då får munnen jobba istället. Det är så trevligt när vi får besök från Ön.

Vi har stängt till landet  för säsongen men det kan bli något tripp dit ut ifall det inte blir en sån där riktig fimbulvinter i år med. Det var så lugnt och avkopplande att vara där i tystnaden. Ingen som påkallade min uppmärksamhet, varken barn eller fågel. Just nu har jag ett stort behov att få ha det lugnt omkring mig, det är mycket stress och ljudligt på jobbet som ni kan förstå med över 40 glada aktiva barn. Även om jag tycker så mycket om dem så kryper nerverna utanpå ibland. Vet inte om det beror på mig eller om det beror på något annat. Jag är i det närmaste slut i öron och huvud när jag kommer hem. Då är det skönt att sitta vid burken en liten stund .
 Jag glömde ju tala om att jag varit på besök en hel dag i mitt äldsta barnbarns skola. Det var så avkopplande att få vara i en skola UTAN ATT BEHÖVA BRY SIG. Bara få vara farmor. Hon var nöjd med mitt besök, det var inte alls pinsamt som hon hade trott först.

Om en liten stund skall jag gå och ta mig en kopp kaffe och smälla i mig några pepparkakor. Sen är det inte så mycket kvar av den här kvällen. Jag visar några bilder här så ni får se vad jag gör.
Sköt om er tills vi hörs.
Frostnupna nypon på landet

Katten Bosse håller koll från trappen.

Utflykt till Teleborgs slott i Växjö

Dottern, brorsdottern med sambo på Kronobergs slottsruin

Frost i gräset på landet

Photoshopad blåklint

Photoshopad ros.