lördag 11 februari 2012

Så kom de då..

Igår kväll var de här igen. En stor dovhjort och fyra hindar. Det var kul att se att de nu hittat maten, även om hindarna var innanför staketet och åt solrosfrön . Jag lyckades få kort på dem om ändå inte bästa kvalitet. Svårt genom fönstret i mörkret och när de inte står still. Hjorten måste varit innaför staketet nångång under natten och stångat loss grejjor från fågelbordet. Nu monterar vi upp det på en arm utanför fönstret på övervåningen så de inte kommer åt den längre. Men de skall inte vara utan mat för det. Varken fåglar eller andra djur. Jag har köpt ister idag och smält ner och blandat i frön . De skall jag hänga upp ute så får den som vill äta. Hackspetten gillar sånt.
Ikväll skall maken och jag gå på Spamalot på Oscars. Det skall bli jättekul, fick biljetter av dottern och hennes familj i julklapp så den räckte länge den klappen.

Annars har dagen varit som en härlig lördag skall vara. Jag har varit lite flitig också, gjort ett hatjobb: Damma ur bokhyllan. Fy vad tråkigt. Jag skulle rensa bort  böcker som jag ärvt efter min morfar som också var en bokslukare. Det värsta var, när jag började rensa så : Den här boken är nog bra, den här boken kan jag inte lägga bort , det här är en klassiker, den måste få stå kvar. Till slut fick jag ihop en låda ialla fall som åkte in i garderoben ifall att... Jag måste nog ärvt bokläsadet av honom, morfar John. Tack för det.

Hur mycket jag än rensar är det lika många kvar. Jag har en faiblaisse ( heter det så ?) för böcker. Jag har synnerligen svårt att göra mig av med en enda.  För ett tag sen tvingade jag mig själv att rensa bort lite pocketböcker som jag tog med mig till jobbet, tror ni inte att jag stod där och smekte dem tvekande  innan jag ställde  upp dem i hyllan i vårt personalrum . Maken och jag har bestämt oss för att bara köpa pocketböcker, men vem tror ni lyckas med det då? Inte vi i alla fall " Böcker de e mitt liv de se".

Nu slutar jag dagens tankar med att säga, snart är det bokrea igen, jippie. Fler böcker att ställa i hyllorna som inte räcker till.

Ståtlig man.

Fyra damer som inte kan stå still, därav rörelseoskärpan.