söndag 28 oktober 2012

Söndag...igen

Men helgen är inte slut för min del ännu. Jag har en ledig dag imorron också. Tror jag tar en tripp till storstaden.
Igår hade vi höststädning " på min gata i stan" det var lika trevligt som vanligt. Nu är det städat och fint. Kom vinter, vi är redo.

Jag har öppnat uteserveringen nu för säsongen och jag vill lova att fåglarna hängt på låset. Jag fick smygstarta lite för några dagar sen, de var så ivriga och kom hit och sa att: Nu är det sannerligen på tiden att du öppnar. Maken och jag fick snällt åka iväg och storhandla , solrosfrön, jordnötter och talgbollar på Foderboden i Haninge. Det skall bli intressant och se om de fyrbenta gästerna kommer  i år. Vi har för säkerhets skull satt upp fågelbordet vid fönstret så att de luringarna inte skall kunna stånga sönder det igen. Det är en nackdel dock med fågelmatning.......PippiTintin, den galningen, låter som skatorna som kommer hit och bär sig åt som huliganer. Kattrackarna kommer också tyvärr och ligger och smyger på småttlingarna som kommer och äter. Jag skrämmer iväg katterna ganska bryskt ibland faktiskt.

Idag bjöd vi sonen med familj på söndagsmiddag, det är alltid full fart när de kommer. Flickorna tjattrar och vi vuxna tjattrar( vissa av oss mer än andra). Sonen hade dock bråttom iväg för han skulle träffa gamla " Royal Crownare" ( amerikansk football) för en liten reunion. Det hade varit kul att få vara med och träffa dem.
Jag har ju ett förflutet som deras vice ordförande i styrelsen. Hoppas de får en trevlig kväll.

För övrigt väntar en lovvecka för skolbarnen, så det blir fritids för hela slanten denna vecka. På onsdag skall jag och en jobbarkompis gå på konsert med " Mercy Beatles" på Bervaldhallen. De kör bara gamla Beatles låtar . Jag har aldrig sett de riktiga Fab Four live så detta är väl det närmaste jag kan komma. Jag ser verkligen framemot en härligt upplevelse.

En härlig upplevelse av stora mått hade jag och dottern förra helgen.
Vi var och såg Peter Jöback på Globen, en helt underbar konsert som avslutades med
 " Guldet blev till sand" och tårar i ögonen på Cristina som satt på läktaren och njöt. Före det avnjöt vi en toppenmiddag på ett ställe på Vasagatan som heter Duvel Café. Efter konserten åkte vi till vårt hotell! Jojo, det skall vara fint minsann. Det blev en drink i skybaren innan vi båda kröp i säng och somnade ögonblickligen. Hotellfrukost och allt som ett mys. Batterierna var fulladdade på måndagen vill jag lova.
Det var väl ungefär allt jag hade att avhandla denna gång. Ha en skön vecka nu för det tänker jag ha.