måndag 12 mars 2012

" Ja det är våren, ja det är våren ....

som har kommit igen, som en kär gammal vän."

Ja så är det.Underbart väder idag och jag såg en citrolfjäril virvla förbi utanför mitt jobbfönster. Ett vår tecken till: Jag cyklade till skolan,äntligen. Vilken frihet det är med cykel. Jag var nästan svimfärdig ( lite svettig iaf) när jag kom till jobbet och det pga allt grus och taskiga växlar som är för spända ;) Kanske lite dålig kondis också. Det finns massor att skylla på. Idag hade jag dessutom en hälsoundersökning. Och så skulle det cyklas igen. Jag tänkte nu ramlar jag väl av cykeln men hör och häpna: Det var inte så dåligt . Trots att jag latat mig i vinter med buss till jobbet och hämtning av gubben med bil  så hade jag inte så himla dålig kondis. Den blir hursomhelst snart tipptopp igen när jag kommer igång ordentligt med cyklingen. Jag tänker INTE motionera på nåt annat sätt, möjligtvis några prommisar på sin höjd. JAG HATAR MOTION.

I helgen var vi för första gången på landet för säsongen. Det var helt underbart det också. 4 grader varmt inne när vi kom ut och 22 grader på kvällen när vi kröp i säng. Maken tog hand om äppelträden och fixade med boendet för fåglarna och jag bara gick runt och mös. Jag hade köpt en härlig Svensk Damtidning som fick avnjutas under värmefilten inne. Nu ljuger jag lite, för jag städade bort vintern och fixade lite annat ex. torkade golvet eftersom vattenröret gått läck och vattnet sprutade ut på golvet i köket när vi satte på vattnet. Det var snabbt fixat och inga större problem. Lite suck och stön och några blöta mattor så var saken klar. Tack o lov så har vi en hjälpsam granne som lovat att greja med röret i veckan.
För övrigt såg det fint ut, ovanligt lite flugor inne och inga musbesök. Det mesta var som vi lämnade det i okt -nov.  På kvällen började det blåsa så vi trodde att huset skulle blåsa bort och några regndroppar kom också men det lugnade ner sig senare.
En härlig kväll framför brasan och med melodifestivalen.
" Peta in en pinne i brasan...."

Hyresvärden kollar vårens boende.