fredag 18 januari 2013

Kändes som det var dags nu.

Första bloggen för i år. Den satt långt inne men nu kommer den äntligen. Ni undrar säkert varför det tagit så lång tid men jag har haft viktigare saker för mig. Jag har kollat på The House of Elliot. The complete collection. 30 timmar myyys på hög nivå. Minns ni den serien? Jag såg den aldrig själv då den gick på TV, men många pratade om den så jag har varit sugen länge.

 Jag älskar engelska serier, då menar jag inte deckare utan det skall vara: Downton Abbey, Herrskap och tjänstefolk, Från Larkrise to Candelford osv osv.På 70-talet satt jag som klistrad framför tv:n när det var "Hem till gården" som numer tyvärr förstörts till nåt såpaktigt med namnet Emmerdale farm eller nåt sånt. Nu ser jag aldrig på den.  Rena rama skräpet har den hemtrevliga serien förvandlats till.
Mina barn brukar retas med mig och säga" Morsan älskar såna där serier där det inte händer nånting". Helt rätt uppfattat, det är så vilsamt för själen att bara sjunka ner i bästa tv-stolen och njuta av ingenting. Det finns två serier till som är underbara. " Skenet Bedrar" Patricia Routledge som spelar den högfärdstokiga Hyacint Buckett ( uttalas helst Bouqee) är superhärlig och "Ett Herrans liv" med Dawn Frech som prällen och Emma Chambers som den fullständigt galna Alice. Kolla nån gång om ni aldrig gjort det.

Downton Abbey ja, jag och en likasinnad arbetskompis var på Hallwylska Palatset och kollade på kläderna från den serien . Jag säger bara: Vilka underbara kläder, så kvinnligt och vackert. Sånt skulle jag vilja bära nån gång i livet. Jag tycker att allt var lika vackert, både festklänningar och mer vardagsklänningar i linne . Hallwylska gick inte av för hackor heller, vilket hus....palats kanske det heter med rätta. Vilka enorma summor pengar det måste kostat. Jag har många år tänkt på att gå dit men det har liksom aldrig blivit av förrän nu. Tack " Röda rummet" för att du går  med mig på härligheter.

Resten av tiden har jag hållit koll på alla mina uteliggardjur. De springer ju här nätterna igenom så nattsömnen blir lite störd då jag måste upp och fota. Det är ett bestyr vill jag lova att både ha restaurant med uteservering och att hålla djurpark. Tänk om djuren belönar mig med att föda nåt litet kid här, då blir jag glad. Rekordet är nu 12 st samtidigt, hjortar och rådjur lite blandat. Helt otroligt faktiskt. Jag har lyckan att ofta få se dessa djur och även älgar på vårat landställe. Där kryllar det av dem. Det kommer till och med människor från Tyskland för att kolla på älgarna som är så exotiska för dem. De är så gott som garanterade att få se några livslevande älgar nästan varje kväll på sommaren. Men jag tröttnar aldrig att titta på dem.
Det är likadant med fåglar. Jag kan sitta i fönstret och glo hur länge som helst. Är det pensionärsvarning eller? Vi brukar få besök av nötskrikan, faktiskt hade vi tre på en gång men då blev det kurr. Likadant med björktrasten och koltrasten. De är inte riktigt sluga de där, de springer hellre runt och jagar bort alla andra från maten istället för att äta. Det räcker ju till alla. Björktrasten och Kolle är ena riktiga surkottar. Missunsamma sitter de där och bevakar med en sur uppsyn.

Sonen och barnbarnen och jag tog en tripp till Gammelström och fotade den lille vinterbadaren, Strömstaren. Det är så roligt att barnen gillar att kolla på fåglar och djur." Kolla farmor, en häger...kolla farmor, en svan... kolla farmor..., osv Få se om vi tar en tripp till Nyfors också. Där finns strömstaren också och fina fototillfällen ges.
 Jaja, det var min rapport denna gång njut av lite bilder och kommentera gärna.

Av någon anledning kan jag inte bifoga nåra bilder idag så ni får hålla till godo med mitt pladder bara.
SYND