fredag 4 februari 2011

Det är dags för fredagsmys,trallala

Arbetsveckan slut och jag är slut. Tur man får komma hem till tystnaden. Fåglarna gapar lite men man står ut. Maken fixar middag medan jag sitter i fåtöljen med en liten luggsliten pilt på bröstet. Det tog inte så lång stund förrän både han och jag nickade till medan maken slamrade med grytorna i köket. Som många vet har jag världens bästa kock och ikväll blev det oxfilé med stuvad grön sparris och hasselbackspotatis. Jojo vad sägs om det va? Magen fick visserligen en smärre chock men lite smällar får man ta. Känner att ibland blir det lite för mycket av det goda.
Pratade med min lille tuffa pojke i Alsike. Han har hittat nåt nytt att säga till mig när jag frågar om nåt som han tycker är självklart:- Vad får ni för fredagsmys ikväll då? - Vad tror ruh, popcorn såklart!!!! Jag börjar inse att han håller på att bli stor och trött på mormors tjat om allt som hon tjatade om förra gången vi pratade. Han påminner om sin mamma,min dotter, som brukar säga till mig: Mamma, du behöver bara prata varannan dag, för allt du säger är en upprepning av vad du sa igår.!!!! Dessutom har hon mage och påpeka att jag är en martyr, det måste vara det hon menar när hon vid påsktid sa till mig en gång: Mamma imorgon är det långfredag, skall du inte spika upp dig på korset då också? Jag säger bara en sak, den jäntan brås på sin mor. Hahaha.
I natt jobbar sonen natt och det känns skönt att veta att det finns nån därute som hjälper till och som bryr sig. Var rädd om dig min son. Imorgon lånar vi äldsta barnbarnet för en tur på Leksaksmuseét och Spårvägsmuseét, sen blir det fritt val på mat. Undrar vad hon kommer välja, farfars goda nåt eller hamburgare eller pizza.
Sådärja nu har du slösat bort en stund vid datorn igen,hoppas du tycker det var väl använd tid.
Ha de så gött