söndag 29 januari 2012

En underbar dag och helg.

Vilken vacker vinterdag det har varit idag. Jag blev sugen att ta mig ut i solen och tog mig ner till Nyfors och Gammelström med kameran och stativ . Jag tänkte jag skulle ha tur att få se Strömstaren, och det fick jag. Jag lyckades få nån bild på den lille rackaren som for fram som ett litet jehu bland stenar och istappar. Jag var även nere vid Gammelström och fick några fina motiv på en ettårig svanunge som inte färgat ut ännu. Den såg så fin ut och kommer nog att bli en riktig tjejtjusare. Det var så roligt att prova olika fototekniker som jag bara läst om. Jag prövade med en lång slutartid och fick till det rätt bra med vattnet. Det var många ute i samma ärende, att fota Strömstaren alltså. Han går visst inte längre norrut/söderut än hit till Tyresö (tror jag).
Helgen har även bjudit på en mysig lördagskväll med sonen sonhustrun och mina små älsklingsvippor. Farfar hade lagat en jättegod köttfärslimpa och den minsta åt och stoppa i sig och sa inte ett ord under maten. ( Det var ovanligt ) Den stora var helt imponerad av farmors foton som har blivit tavlor i hallen. Hon gav det bästa betyget : Farmor, du kan så mycket. Underbara unge. Vid matbordet sitter hon och tittar på ett glas med Ramlösa i och säger: Farmor det där skulle bli ett fint kort, med bubblorna i och när ljuset lyser sådär. Hon är en riktig konstnär den flickan och brås på sin morfar Sven-Erik som  ÄR en riktig konstnär.

Islandskap vid Nyfors

Strömstaren vid Nyfors

Svanungen och några Gräsänder vid Gammelström

Vattnet ser ut som dimslöjor med denna fototeknik.
Efter maten blev det slötittning på tv:n och flickorna hade lördagsmys i farmor och farfars säng med godis och Svärdet i Stenen filmen. Vi andra smällde i oss glass och hade vårt lördagsmys. Jag hade tänkt att räkna fåglar denna helg men det blev det inget av med. Helgen var bara så skön som man kan önska en helt vanlig helg i januari.