måndag 2 maj 2011

2:a maj, två grader varmt.Jojo

Två grader varmt i maj det är nog vad man kan vänta sig. Vi blev ganska bortskämda i påskhelgen med värmen så man redan hade vant sig vid den. Den 15:e maj för 34 år sedan var det 8 grader varmt och duggregn ute kl 5.36, det minns jag . Dottern minns det inte som tur är eftersom det var hennes ankomst dag. Inte i något varmt förlossningsrum utan rätt ut i kylan med henne bara, inte undra på att hon är så frussen nuförtiden. Tänk själv första gången  som du kommer i kontakt med världen då är det kallt och regnigt. Tur att det gick bra hursomhelst. Idag har vi frusit på jobbet både inne och ute. I morgon får vissa av oss sitta runt brasan ute då vi skall ha lite friluftsliv och eldvett. Det blir roligt. Vi har hälsovecka denna vecka och hälsan är det inget fel på. Inte hos mig i alla fall. Tanden är ok och träningsvärken håller på att ge sig så nu kan jag inte klaga på nåt. Möjligtvis på att tiden inte räcker till. Är det nån som har lite tid över ?
Till sist vill jag göra ett litet förtydligande till min mellanbrorsdotter J:
Vännen, de där stora stenbumlingarna som låg på nya caféplatsen på landet, de har jag givetvis inte flyttat dit. De låg där helt naturligt så därför passade det bra att fixa lite där. Måste dock fylla på med  jord runt stenarna så det inte blir ett ormbo av stenrösena och sen går det att plantera  i dom, fint med krasse kanske.
Född utomhus 15 maj 1977. Kl:5:36. 8 grader varmt, duggregn. Det blev rätt skapligt ändå av den där ungen.
Sonen är också född i maj,närmare bestämt den 6 maj . Kl: 19.38 .Han vill inte vara med på bild men vistas gärna ute i regn och rusk och all annan väderlek. En riktig friskus minsann.
Puss på er båda mina älskade barn.